Ігрові навушники Bloody G535 та G535Р. Огляд від EDG Group.

Ці гарнітури виходять за рамки звичайних навушників для геймінгу.

Сучасний геймінг – це ціла купа пристроїв. Грати можна на чому завгодно – від телефона до телевізора. І коли мова йде про якісний звук та внутрішньоігровий зв'язок виникає потреба в універсальному конвергентному девайсі. Сьогодні говоримо про ігрові гарнітури від Bloody: G535 та G535P.

В крамницях України ігрову гарнітуру G535 можна знайти у двох кольорах – чорному та білому з чорним оздобленням. Дизайн навушників можна назвати вибагливим – якщо придивитись уважно, то можна побачити, що він багатий на деталі та є далеко неоднорідним. Основу корпусу – чаші та наголів'я – складає суцільний високоякісний пластик. Чаші та наголів'я з'єднані міцними металевими дугами. Невеличкі шарніри у місці кріплення дуг до чаш дозволятимуть навушникам приймати форму вашої голови - комфорт понад усе. Внутрішня частина наголів'я несподівано обплетена дуже щільною гумовою сіткою, матеріал амбушур – це традиційний екологічний шкірозамінник. Я можу сказати, що навушники досить великі. Амбушури націлені на те, аби вуха користувача повністю занурювались усередину. Будьте певні – ваші вушка почуватимуться тут як удома!

На кабель нарікань немає – це двометровий  незнищенний титан у тканинному обплетенні з пультом керування посередині. Пульт керування у цій моделі дійсно вражає. Він має чотири кнопки – управління підсвічуванням, управління мікрофоном та регулювання звуку – зменшити/збільшити. Посередині виступає кругла платформа із логотипом бренду. На перший погляд, може здатися, що це також функціональна кнопка, проте, насправді, ця поверхня слугує аеродромом для вашого великого пальця – це значно допомагає налаштовувати гарнітуру наосліп, не відволікаючись від справ. Поставили палець - і вперед, звикнути та виробити тактильну пам'ять буде дуже легко. Ну і звичайно ілюмінація – корпоративний червоний колір не лише милує око, а і робить навігацію видимою навіть у темряві.

Окремої уваги заслуговує знімний мікрофон. Його штанга має на одному кінці 3.5-мм конектор, який можна без проблем під'єднувати та від'єднувати від навушників. Мікрофон наразі зайвий? Хочеться взяти навушники з собою в дорогу або просто послухати музику? Від'єднали мікрофон і поклали, приміром, у кишеню – чому ні.

G535 не оснащена механізмом регулювання висоти, проте її наголів'я має невеличкі клеми з обох боків, до яких припасований еластичний ремінець, що фіксує силу натягу за допомогою текстильних липучок. Регулюючи пружність ремінця, ви можете обирати щільність, з якою навушники прилягатимуть до вашої голови – кожен має власні вподобання. Надто туго – розслабили, надто хирляво – затягнули. Виглядає це досить м'яко та практично. До речі, цей ремінець ви можете узагалі зняти. Не знаю навіщо вам це, але спостереження цікаве – раптом вам захочеться удосконалити конструкцію авторським мотузком чи стрічкою.

Звук багатий та яскравий. 7.1-канальний об'ємний звук дає про себе знати. Позиціювання у грі чітке. Можливо динаміки мають дещо заглибокий бас, проте для меломанів це скоріше плюс.

З G535 ми розібрались, але як щодо аналогічної моделі з приставкою «Р» на кінці? G535Р має майже ті самі характеристики, дизайн та функціонал що і старша сестра, проте є нюанс.

Увесь секрет полягає у кабелі. Якщо в попередній версії підключення відбувається за допомогою лаконічного USB входу, то у пі-моделі маємо  дещо іншу картину. G535 оснащений двома конекторами: USB та 3.5-мм аудіо-джеком, а на додачу в комплекті маємо ще і адаптерний розгалужувач, що складається з 3.5-мм мікрофонного та аудіо-конекторів.

Пі-версію гарнітури створено спеціально для адаптивного геймінгу. Тобто її можна підключити буквально до усього: портативні приставки, консолі, смартфони, ноутбуки, повноцінні ПК, телевізори. Адже в цих пристроях найоптимальнішим інтерфейсом підключення є саме 3.5-мм роз'єм.

Особливо гарнітура рятує ситуацію зі стандартними ноутбуками, адже зазвичай головною проблемою лептопів є катастрофічний брак USB портів. Тобто якщо ми маємо два USB роз'єми на ноутбуці, то, ясна річ, вони будуть зайняті ключовою периферією – клавіатурою та мишею. А от комбінований 3.5-мм роз'єм традиційно розповсюджений у більшості ноутбуків. Він забезпечує як мікрофонне, так і аудіо підключення. Додатковий USB-конектор потрібен для живлення підсвічування. Залишається подовжувальний розгалужувач. Він потрібен у випадку підключення до системного блоку стаціонарного ПК, адже на відміну від ноутбуків, повнорозмірні комп’ютери не мають комбінованих роз’ємів – традиційно йде розподіл на два окремих роз’єма для мікрофона та навушників. Ну а безпосередньо під’єднувати G535Р ви будете до вищезгаданих ноутбуків, консолей та смартфонів – комбіновані роз’єми цих девайсів підходять одночасно для мікрофона та навушників.

Пі-версія гарнітури позбулася також і панелі керування на кабелі. Все управління лаконічно перекочувало до перемикача мікрофона та класичного колеса регулювання гучності. Підсвічування, як ми пам’ятаємо, залежить від того чи підключено USB-конектор.

Щодо звуку. G535 завдяки своєму уніфікованому USB-інтерфейсу дозволяє собі розкіш мати власну аудіо-плату всередині конструкції. Це дарує нам славнозвісне об’ємне звучання. G535Р – з підключенням по 3.5-джеку використовує аудіо-карту вашого пристрою – для прикладу нехай це буде ноутбук. Тому тут ми маємо більш зібраний звук з меншою кількістю мелізмів. Проте ця різниця ледь помітна – що одна, що інша гарнітура видає чудовий ігровий саунд. Більш виразний контраст проявляється, якщо порівняти якість запису звуку.

USB-модель з власною аудіо-картою видає порівняно глухий запис, проте практично без фонового шуму. Пі-версія з 3.5-інтерфейсом забезпечує набагато гучніший запис, проте з помітним фоновим шумом.

Знову таки – все упирається у рівень звукової карти ноута чи ПК. Вирішувати, який варіант звучання кращий – вам, проте, як на мене, такі обставини є некритичними, бо ж зі своїми основними задачами – геймінг та внутрішньо ігровий зв’язок – обидві моделі справляються на відмінно.

Підсумуємо за відмінностями.

G535 – можливість обрати між двома кольорами, уніфікований USB-конектор дарує чудовий звук та одночасно живить підсвічування, бомбезна панель керування на кабелі, можна підключити лише до стаціонарного ПК чи ноутбука (звісно якщо у вас вистачає портів).

G535Р – поки представлений в єдиній колірній варіації, для підсвічування потребує додаткового USB-порту, використовує звукову карту пристрою, до якого підключається, оснащений більш лаконічним пультом керування, має подовжувальний розгалужувач для повнорозмірного ПК, під’єднується практично до усіх девайсів, на яких можна грати.

І було їх дві сестри: одна – для ПК, інша ж – для консолей. G535 – ігрові гарнітури, які за демократичними цінами ховають серйозні претензії на преміям-сегмент. Відмінна якість збірки, неповторний дизайн, широкий функціонал та достойне звучання – ці гарнітури виходять за рамки звичайних навушників для геймінгу.

Яку гарнітуру обрати – вирішуйте, виходячи з індивідуальних потреб. G535 – це відмінний варіант для домашнього осілого способу використання. G535P є більш універсальною та мобільною версією – гарно підійшла б для динамічного стилю життя.